Chauffeurs, stortklaar beton en bouwhandel / Bouwhandel en logistiek - kranen, hef- & hijstoestellen / Heftruck / Reachtruck / Stapelaar
Het doel van de opleiding heftruckbestuurder basis is het aanleren van de essentiële vaardigheden en kennis om veilig en efficiënt een heftruck te besturen.

Data

  • do. 7 dec. 2023   (08:30 - 16:30)

Duur

8 uur

Locatie

Industriepark-West 75
9100 Sint-Niklaas

Prijs

€ 300,00

Inbegrepen

Certificaat: Diploma/Certificaat/Attest

Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille

Extra informatie

Prijs opleiding exclusief administratiekost voor gebruik erkenning Bouwunie

In samenwerking met

ACT NOW GCV

Programma

Het programma van de opleiding heftruckbestuurder basis omvat diverse aspecten.

Allereerst wordt de theoretische kennis behandeld, zoals de principes van de heftruckbediening, veiligheidsrichtlijnen en wetgeving.

Vervolgens worden de deelnemers getraind in praktische vaardigheden, zoals het bedienen van de heftruck, het manoeuvreren in verschillende omgevingen en het veilig stapelen en laden van goederen.

Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het herkennen en omgaan met potentiële risico's en noodsituaties tijdens het heftruckgebruik.

Verder wordt er ook aandacht besteed aan onderhoudsprocedures, inspecties en het oplossen van kleine technische problemen.

Het programma heeft als doel om de deelnemers te voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om veilig en efficiënt als basis heftruckbestuurder te kunnen opereren.