arbeidersopleidingenDankzij de verschillende opleidingsstelsels in de bouwsector, is je arbeiders opleiden nu voordeliger dan ooit. De Winteropleidingen zijn hiervoor een zeer mooi voorbeeld. Het is één van de voordeligste systemen om je arbeiders bij te scholen. Hierdoor heb je de kans om ook tijdens slecht weer, je arbeiders bij te scholen.   

Bouwunie is door Constructiv erkend als opleidingscentrum, waardoor je voor al deze financieringsstelsels bij ons terecht kan. Ook de samenwerking met verschillende opleidingscentra biedt je zo heel wat extra opleidingen in het aanbod (winter)opleidingen. Vind de opleiding die je zoekt in ons volledig aanbod.

 

Winteropleiding van 1 december tot 31 maart


Vermeld aan je opleidingspartner dat je wenst gebruik te maken van de structurele erkenning van Bouwunie voor winteropleiding. Dit zijn de administratiekosten voor het gebruik van de erkenning van Bouwunie als structureel opleidingscentrum bij Constructiv:

  • Voor leden: 40 euro per deelnemer per opleidingstitel (maximum 160 euro) – excl. btw
  • Voor niet-leden: 60 euro per deelnemer per opleidingstitel (maximum 240 euro) – excl. btw (vanaf 50 deelnemers = 5 euro per persoon)

Volg je een winteropleiding bij Liantis dan rekent Bouwunie geen administratieve kost aan. 

Vergeet niet je arbeiders op de opleidingsdagen in tijdelijke werkloosheid wegens slecht weer (geprogrammeerde winteropleiding) te plaatsen op www.socialsecurity.be. Je betaalt dus zelf geen loon. Arbeiders kleuren hun controlekaart niet in.

Doe ook aangifte van de opleidingsdag via procedure e-ASR = Aangifte van Sociaal Risico (ASR) via de website van de sociale zekerheid (beter gekend als formulier C3.2 werkgever) of geef het als winteropleidingsdag door in de loonstaat via jouw sociaal secretariaat. 

 Financiering Constructiv:

  • Je ontvangt voor betalende opleidingen een tussenkomst van 10 euro per uur per arbeider (en de zaakvoerder die vergezelt), dus 80 euro per dag
  • Jouw arbeider ontvangt 55 euro premie per opleidingsdag (dus geen loonverlies)

Deze tussenkomst van de sector is bovendien ook te combineren met het gebruik van de kmo-portefeuille.be (je dient het erkenningsnummer te gebruiken van de opleider (niet dat van Bouwunie), administratiekost winteropleiding niet mee te nemen in de kmo-portefeuille)

Bouwunie zorgt voor de administratieve afhandeling van uw dossier bij Constructiv op basis van de aanwezigheden, zodat de financiële tussenkomst automatisch wordt overgemaakt. 

Geef zeker voorafgaandelijk uw dossier door aan Constructiv.

Indien vragen over tussenkomsten bij winteropleidingen aarzel niet om contact op te nemen met Twain De Hondt via 02 588 11 00 of twain.dehondt@bouwunie.be of Babeth Boels voor de praktische zaken T 02 588 11 00 of babeth.boels@bouwunie.be 

Wat een winteropleiding juist inhoudt? Dat bekijk je ook hier in deze video waar alles stap voor stap helder wordt uitgelegd. 

Interesse in andere tussenkomsten via Constructiv? Zoals weekdag-, zaterdag- of avondopleidingen. Klik hier voor meer info.