arbeidersopleidingen


De bouwsector ondersteunt werkgevers die hun arbeiders opleidingen laten volgen. Bouwunie is erkend als opleidingscentrum bij Constructiv. Vergeet dus zeker niet om je financieringsvraag in te dienen.

Constructiv

Bouwunie is door Constructiv erkend als opleidingscentrum om je arbeiders op te leiden. Hierdoor geniet je van de vele voordelen die Constructiv je biedt als werkgever. En stuur je dus jouw arbeiders voordelig en met een gerust op opleiding.  

Winteropleiding?

Voor bepaalde dagopleidingen kunnen jouw arbeiders ook gebruik maken van de voordelen van o.a. het stelsel van de winteropleidingen. Indien dit zo is, staat dit aangeduid bij de specifieke opleiding. Je kan voor o.a. winteropleidingen een tussenkomst bekomen via het gebruik van de erkenning van Bouwunie. Dit zijn de administratiekosten voor het gebruik van de erkenning van Bouwunie als structureel opleidingscentrum bij Constructiv:

  • voor leden: 40 euro per deelnemer per opleidingstitel (met max. 160 euro), excl. btw
  • voor niet-leden: 60 euro per deelnemer per opleidingstitel (met max. 240 euro), excl. btw  (vanaf 50 deelnemers = 5 euro per persoon)

Volg je een winteropleiding bij Liantis dan rekent Bouwunie geen administratieve kost aan. 

Vermeld aan je opleidingspartner dat je wenst gebruik te maken van de structurele erkenning van Bouwunie voor winteropleiding

Vergeet niet je arbeiders op de opleidingsdagen in tijdelijke werkloosheid wegens slecht weer (geprogrammeerde winteropleiding) te plaatsen op www.socialsecurity.be. Je betaalt dus zelf geen loon. Arbeiders kleuren hun controlekaart niet in.

Doe ook aangifte van de opleidingsdag via procedure e-ASR = Aangifte van Sociaal Risico (ASR) via de website van de sociale zekerheid (beter gekend als formulier C3.2 werkgever) of geef het als winteropleidingsdag door in de loonstaat via jouw sociaal secretariaat. 

 Financiering Constructiv:

  • Je ontvangt voor betalende opleidingen een tussenkomst van 10 euro per uur per arbeider (en de zaakvoerder die vergezelt), dus 80 euro per dag
  • Jouw arbeider ontvangt 55 euro premie per opleidingsdag (dus geen loonverlies)

Deze tussenkomst van de sector is bovendien ook te combineren met het gebruik van de kmo-portefeuille.be (je dient het erkenningsnummer te gebruiken van de opleider (niet dat van Bouwunie), administratiekost winteropleiding niet mee te nemen in de kmo-portefeuille)

Bouwunie zorgt voor de administratieve afhandeling van uw dossier bij Constructiv op basis van de aanwezigheden, zodat de financiële tussenkomst automatisch wordt overgemaakt. 

Geef zeker voorafgaandelijk uw dossier door aan Constructiv.

Heb je vragen over tussenkomsten bij winteropleidingen? Contacteer dan Twain De Hondt via 02 588 11 00 of twain.dehondt@bouwunie.be of Babeth Boels voor de praktische zaken T 02 588 11 00 of babeth.boels@bouwunie.be 

Wat een winteropleiding juist inhoudt? Dat bekijk je ook hier in deze video waar alles stap voor stap helder wordt uitgelegd. 

Interesse in andere tussenkomsten via Constructiv? Zoals weekdag-, zaterdag- of avondopleidingen. Klik hier voor meer info. 

Ook de andere financieringsstelsel van Constructiv kunnen aangevraagd worden voor een Bouwunie opleiding. Een volledig overzicht van alle stelsel vind je op de website van Constructiv.