Chauffeurs, stortklaar beton en bouwhandel / Vakbekwaamheid - Code 95
Het doel van de opleiding vakbekwaamheid - defensief rijden is om deelnemers bewust te maken van defensieve rijtechnieken en hen te voorzien van vaardigheden en kennis om veilig en proactief te kunnen rijden, met het oog op het voorkomen van verkeersongevallen.

Data

  • vr. 19 apr. 2024   (08:00 - 16:00)

Duur

8 uur

Locatie

Sledderloweg 100/2
3600 Genk

Prijs

op aanvraag

Inbegrepen

Certificaat: Diploma/Certificaat/Attest

Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille

Extra informatie

Als deze opleiding opgesplitst wordt in 2 halve dagen kan u dit niet meer volgen in winteropleiding.

Prijs opleiding exclusief administratiekost voor gebruik erkenning Bouwunie

In samenwerking met

ATRIUM OPLEIDINGEN BVBA

Programma

Het programma van de opleiding vakbekwaamheid - defensief rijden biedt een grondige training in defensieve rijtechnieken en -praktijken.

Deelnemers leren over de principes van defensief rijden, waaronder het anticiperen op potentieel gevaarlijke situaties, het vergroten van het bewustzijn van andere weggebruikers en het toepassen van passende reacties op risicovolle situaties. Het programma behandelt ook onderwerpen zoals rijveiligheid, verkeersregels en -voorschriften, vermoeidheid en afleiding, en het belang van voertuigonderhoud.

Praktische oefeningen en simulatietraining helpen deelnemers hun defensieve rijvaardigheden te verbeteren en hun reactievermogen te vergroten.

Na voltooiing van de opleiding zijn deelnemers in staat om defensief te rijden en veiligheid voorop te stellen tijdens hun ritten.