Veiligheid & gezondheid / Brandbestrijding

Het doel van de opleiding Brand- en bluspreventie is om cursisten op te leiden tot deskundigen op het gebied van brandveiligheid, met de juiste kennis en vaardigheden om brandrisico's te identificeren, preventieve maatregelen te implementeren en effectief te reageren in geval van brand.

Data

  • do. 18 apr. 2024   (12:30 - 16:30)

Duur

16 uur

Locatie

Kielstraat 1
8380 Zeebrugge

Prijs

op aanvraag

Inbegrepen

Certificaat: Diploma/Certificaat/Attest

Deze opleiding komt in aanmerking voor de KMO-portefeuille

In samenwerking met

ATRIUM OPLEIDINGEN BVBA

Programma

Het programma van de opleiding Brand- en bluspreventie omvat uitgebreide training en instructie op het gebied van brandveiligheid. cursisten leren over brandprincipes, brandrisico's en brandpreventiemaatregelen.

Het programma behandelt onderwerpen zoals brandklassen, brandbestrijdingsmiddelen, evacuatieprocedures en het opstellen van noodplannen. Daarnaast worden technieken voor brandpreventie, zoals brandveiligheidssystemen, inspecties en audits, behandeld.

Praktische oefeningen en simulaties maken integraal deel uit van de opleiding om cursisten hands-on ervaring te bieden en hen te helpen bij het ontwikkelen van de vereiste vaardigheden voor het beoordelen en beheersen van brandrisico's en het effectief reageren in noodsituaties.